Eternali signerar avsiktsförklaring värd +1mrd SEK

2022-01-05

Eternali signerar avsiktsförklaring värd +1mrd SEK

 

Skogsaktiebolaget Eternali (publ) har idag skrivit en avsiktsförklaring (LOI) med de två oberoende europeiska papper- och massabolagen Navigator och Altri avseende leverans av 2,5 miljoner kubikmeter eukalyptustimmer för pappersmassa.

 – Timingen av denna LOI kunde inte bli bättre eftersom vi precis har stängt en kapitalrunda, som dessutom blev övertecknad, så jag är stolt att kunna berätta för nya och befintliga aktieägare om detta stora kommersiella steg framåt, säger Andreas Forssell, VD.

 

Den totala volymen på 2,5 miljoner kubikmeter eukalyptustimmer avser löpande leveranser under cirka fyra år och kommer definieras i kommande avtal.

– Vi är glada att vi nu, efter cirka ett års förhandling med både Navigator och Altri, kommit till denna punkt som tydligt definierar vårt affärsförhållande. Ordervärdet uppskattas till cirka 1,7 miljarder SEK, säger Andreas Forssell, VD.

 

Eternali producerar eukalyptus uthålligt i Brasilien och levererar till hamn i Brasilien där köparna övertar ansvaret (så kallade FOB villkor) och en första leverans planeras inom de närmsta månaderna.

– Detta är ett första stort steg i Eternalis ambitiösa plan att bygga ett stort och lönsamt träråvarubolag och visar på den ökande efterfrågan på träråvara i Europa, kommenterar Gustavo Silveira, bolagets ordförande.

 

Navigator (The Navigator Company) är ett portugisiskt bolag noterat Euronext Lisbon med ett Market Cap på +20 mrd SEK. Navigators aktie är en del av storbolagsindexet PSI 20 index.

 

Altri (Altri SGPS S.A.) är ett portugisiskt bolag noterat Euronext Lisbon med ett Market Cap på +10 mrd SEK.

 

Eternali (Skogsaktiebolaget Eternali) är ett svenskt aktiebolag med målsättningen att lista bolaget på Nasdaq First North under 2022. Eternali är ett träråvarubolag med fokus på att producera hållbar träråvara i Brasilien och leverera till Europa.

 

www.eternali.se

Mer om Eternali

The Navigator Company

Altri

 

För ytterligare frågor, kontakta Andreas Forssell, VD på andreas.forssell@eternali.se ,

tel 076-015 15 95.

 

 

 

IR-KONTAKT

info@eternali.se